Cu toate ca poate parea floare la ureche, spalarea si curatarea propice a uniformelor si a halatelor medicale joaca un rol important in reducerea bacteriilor la locul de munca. In plus, deoarece halatele medicale au parte de un tratament mai dur fata de hainele normale, se recomanda extra-atentie la spalarea si curatarea acestora.

De asemenea, aceasta practica va asigura si o viata mai indelungata articolelor vestimentare destinate lucrului, fie ca vorbim de halate medicale, uniforme, sorturi si altele. Pentru un aspect profesionist si ingrijit, va trebui sa te asiguri ca aceste articole sunt curatate corespunzator. Acest lucru nu implica un extra efort, ci mai degraba cateva ajustari, astfel incat sa te poti obisnui in scurt timp cu ele.

Pentru inceput, sa incercam sa evitam cateva greseli simple, dar des intalnite, cand vine vorba de halate medicale:

– Nu iti spala uniformele si halatele cu restul hainelor. Cu toate ca nu vor contamina alte haine, odata ce sunt curate, este mai bine sa eviti astfel de riscuri, asa ca depoziteaza-le separat.

– Nu folosi mai multi dezinfectanti decat este nevoie! De asemenea, trebuie sa stii ca agentii de inalbire pe baza de oxigen nu prezinta calitati dezinfectante.

– In cazul in care detii unul sau mai multe halate medicale albe, nu folosi inalbitor pentru intreg ciclu de spalare. Poti folosi local, pentru a scoate una sau mai multe pete mici, insa inalbitorul iti va ingalbeni nasturii halatului, afectand si logo-ul personalizat. In plus, inalbitorul nu va afecta fibra hainei, pastrand calitatea materialului pentru mai mult timp.